У Китаї сьогодні розпочинається перепис населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї сьогодні розпочинається перепис населення

Казна та Політика
420
Шостий в історії Китайської народної республіки загальнонаціональний перепис населення стартує в понеділок. Протягом десяти днів - з 1 по 10 листопада - більше 6 мільйонів переписувачів мають намір обійти більше 400 млн. домогосподарств країни аби зробити облік населення, повідомляють Вести.
За розпорядженням державного статистичного управління, яке відповідає за проведення перепису, кожен із переписувачів зобов'язаний обійти близько 80-100 домогосподарств. Таким чином, кожен з них внесе до перепису дані про 250-300 жителів країни.
Цей перепис дозволить з'ясувати не лише кількість жителів країни, але і їх стать, вік, етнічну приналежність, рівень освіти, а також професійний склад населення. Ценз, сподіваються відповідальні за його проведення відомства, розкриє ситуацію в таких питаннях, як міграція населення, соціальне забезпечення, шлюб і народжуваність, смертність, забезпечення житлом.
Вперше в історії китайських переписів будуть пораховані не лише громадяни КНР, але й іноземці, які проживають у Піднебесній.
Очікується, що перші підсумки нинішнього перепису оголосять в кінці квітня майбутнього року.
За даними на кінець 2009 року, в Китаї проживає 1,334 млрд. осіб.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас