Екзит-поли підтвердили прогнози експертів перед виборами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екзит-поли підтвердили прогнози експертів перед виборами

Казна та Політика
3889
Результати екзит-полів, проведених декількома соціологічним компаніями на місцевих виборах в Україні, свідчать про зростання популярності Партії регіонів і партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка, а також про певне зниження рейтингу партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це пише Інтерфакс-Україна.
Основні електоральні тенденції в Україні залишаються незмінними - Партія регіонів залишається лідером з великим відривом в областях на півдні і сході України і поступається лідерством у західних областях. У центрі показники Партії регіонів і "Батьківщини" відрізняються не так помітно.
При цьому звертає на себе увагу успіх правонаціоналістичної партії "Свобода", яка, згідно з екзит-полом, лідирує в Івано-Франківській, Тернопільській областях, а також на виборах до Львівської міськради. Екзіт-поли показують також на заході України невелике зростання популярності партії "Фронт змін".
Партія "Сильна Україна" Сергія Тігіпка (віце-прем'єр в уряді Миколи Азарова) зберігає позиції в трійці провідних політичних сил на сході і півдні України, але не змогла збільшити популярність на заході.
Варто зазначити, що дані багатьох екзит-полів відрізняються один від одного і не є повністю коректними, оскільки опитування на дільницях проводилися не у всіх областях.
На виборах мерів великих міст перемагають сьогоднішні керівники Донецька, Дніпропетровська, Вінниці. У Харкові, судячи з усього, очікується боротьба між двома основними кандидатами - Геннадієм Кернесом (Партія регіонів) і Арсеном Аваковим ("Батьківщина").
В Одесі, за різними даними, лідирує представник Партії регіонів Олексій Костусєв, але відрив від мера Едуарда Гурвіця - в межах 10%.
Вибори у Києві 31 жовтня не проводилися, оскільки в 2007 році в місті були проведені позачергові вибори.
Рейтинги політичних сил не відображають майбутню структуру місцевих органів влади, оскільки 50% місць визначається виборами по мажоритарних округах. Тому остаточно про це можна буде говорити лише після того, як депутати-мажоритарники визначаться із входженням в ті або інші фракції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас