Оприлюднено нові правила вступу до вузів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оприлюднено нові правила вступу до вузів

Казна та Політика
1673
Міністерство освіти і науки України затвердило та оприлюднило оновлені правила вступної кампанії-2011, повідомляє газета "Сегодня".
Так, враховуючи гігантські черги минулого літа, збільшено час для подачі документів. Вступна кампанія наступного року почнеться 1 липня і триватиме до 31 липня (цього року подавати документи можна було лише 2 тижні). Для тих, хто повинен складати іспити, - до 22 липня, оскільки з 23 по 31 проходять самі іспити. Для тих, кому потрібно проходити творчий конкурс, - до 17 липня (йдеться про такі спеціальності як культура, мистецтво, будівництво і архітектура, журналістика).
Крім того, передбачена можливість заздалегідь реєструвати свою заяву в електронній формі. Це дозволить уникнути довгих черг при подачі оригіналів документів.
Можна також отримати додаткові бали за підготовчі курси при вузі, перемогу у всеукраїнських олімпіадах і конкурсах Малої академії наук. Так, до 20 бонусних балів може отримати абітурієнт, який відвідував підготовчі курси. "Кількість балів залежатиме від кількості пройдених на курсах модулів, вона визначатиметься на розсуд викладача", - розповів "Сегодня" в.о. керівника комітету Ради з питань освіти Максим Луцький. Призери олімпіад і переможці конкурсів МАН отримують 30 балів за диплом 3-го ступеню, 40 - 2-го і 50 - 1-го ступеню.
Ще одне нововведення - під час вступу на магістрат студент повинен складати іспит з іноземної мови.
В той же час можна не здавати тести (а лише іспити) випускникам шкіл до 2007 року включно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас