Відсоткові ставки ЄЦБ залишаться без змін до засідання у грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсоткові ставки ЄЦБ залишаться без змін до засідання у грудні

Казна та Політика
181
Європейський центральний банк (ЄЦБ), ймовірно, збереже свою ключову відсоткову ставку без змін, на рівні 1,0%, за підсумками засідання, яке відбудеться на цьому тижні.
В той же час маловірогідно, що заява президента ЄЦБ Жана-Клода Тріше на прес-конференції після засідання міститиме щось нове, вважають економісти. Про це пише Dow Jones Newswires.
"Дані єврозони, що надійшли з моменту завершення попереднього засідання, містили мало несподіванок, - говорить Річард Магуайр з RBC Capital Strategist. - Враховуючи потенційну важливість засідання в грудні, коли ЄЦБ матиме у своєму розпорядженні оновлені макроекономічні прогнози своїх експертів, ми вважаємо маловірогідними, що керуюча рада рішуче змінить свою позицію цього місяця".
Що стосується даних, які будуть опубліковані на цьому тижні, то очікується, що індекси менеджерів із постачання (PMI) єврозони не будуть переглянуті порівняно із оцінками. які були представлені раніше.
На цьому тижні також будуть опубліковані дані із виробничих замовлень у Німеччині і прогнози вказують на падіння цього показника у вересні після різкого зростання в серпні.
"Виробничі замовлення, які в серпні зростали набагато більшими темпами, ніж очікувалося, ймовірно, продемонструють корекцію у вересні", - вважають економісти BNP Paribas.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас