Джерело: Уряд має намір наповнювати бюджет за рахунок пресингу горілчаних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Уряд має намір наповнювати бюджет за рахунок пресингу горілчаних компаній

405
Уряд має намір наповнювати бюджет за рахунок тиску на горілчані компанії. Про це повідомив високопоставлений співробітник податкової міліції.
"Надійшла команда наповнювати бюджет. І виробники горілки - одна з головних мішеней. Тому що всі розуміють - там є надприбутки і дуже слабкий державний контроль. Для алкогольних компаній поставлений коефіцієнт податкового навантаження в 8 % від обігу, плюс на них спрямовано план зі штрафів, збільшена вартість накладних, збільшені акцизи, підвищені ціни на спирт, мінімальна роздрібна ціна на пляшку алкоголю", - говорить джерело.
Співрозмовник уточнює, що горілчані компанії "Почали по-справжньому перевіряти". "У податковій міліції на кожну горілчану компанію є велике досьє, де є всі дані зі всіх операцій, оптимізації податків, всі їх транзитні компанії вказані, банки, пункти переведення у готівку. І ось тепер перевірки пішли по всьому ланцюжку. Податковим поставлено завдання - шукати конкретні порушення. І прекрасно відомо, де і у кого шукати. Домовитися не можна - процес можна лише загальмувати. Ті ж самі податківці, які раніше "кришували" виробників на місцях, приходять на ті ж заводи і проводять виїмки. Інакше їх звільнять, вони реально бояться звільнення", - запевняє він.
За словами джерела те, що "відбувається в алкогольній галузі - це лише початок великої перебудови". "Раніше виробники заходили до окремих чиновників і ставили кожному валізу: "Ось ваша частка". Ділилися. А тепер їх викликають на самий верх і говорять: "Ми вам самі скажемо, яка наша частка, а яка - ваша. Але при цьому ви ще і заплатите до бюджету". Зараз умови роботи диктує влада. І хто не зуміє пристосуватися, того зметуть з ринку або взагалі закриють", - говорить співрозмовник видання.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас