Які подальші дії військовозобов'язаного після оновлення даних: пояснення Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які подальші дії військовозобов'язаного після оновлення даних: пояснення Міноборони

Особисті фінанси
5166
Які подальші дії військовозобов'язаного після оновлення даних: пояснення Міноборони
Які подальші дії військовозобов'язаного після оновлення даних: пояснення Міноборони
Після оновлення облікових даних військовозобов'язаний за місцем проживання може отримати направлення на військово-лікарську комісію, яку необхідно буде пройти.
Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в інтерв'ю NV.
Лазуткін наголосив, що загалом новий закон — про оновлення облікових даних. За його словами, «держава має знати, скільки в неї є людей, які можуть захищати батьківщину, який стан здоров’я вони мають, яка в них військово-облікова спеціальність тощо».
«Далі за місцем проживання, яке людина оновила, незалежно від того, яким способом оновила, може прийти направлення на ВЛК, людина має пройти її. Воно прийде не всім, і не в додатку прийде, а за місцем проживання, як повістка. І людина вже проходить ВЛК», — пояснив речник Міноборони.
Він зазначив, що кілька мільйонів людей не будуть водночас направлені на ВЛК, але цей процес відбуватиметься, аби був якісний облік військовозобов'язаних, резервістів і призовників.

Довідка Finance.ua:

  • з 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає оновлення облікових даних для чоловіків віком від 18 до 60 років;
  • Міністерство оборони запустило мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Застосунок надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг;
  • президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас