Фондовий ринок. Підсумки дня: квартальна статистика США не дозволила індексам впасти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: квартальна статистика США не дозволила індексам впасти

Фондовий ринок
228
Торги на російському фондовому ринку завершилися в останній робочий день тижня невеликим зростанням. За підсумками дня індекс ММВБ виріс на 0,87% до 1 519,7 пунктів, індекс РТС - на 0,15%, до 1 585,89.
Котирування паперів показали позитивну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подорожчали на 0,89%, ВТБ - на 1,2%, Сбербанка - на 1,93%, "Роснефти" - на 0,72%, "Лукойла" - на 0,87% Ростелекома - на 0,07%.
Позитивний вплив на ринок зробила опублікована в США макроекономічна статистика за III квартал. "ВВП країни, за попередніми оцінками, виріс на 2%, що співпало із середніми прогнозами і перевищило попередню зміну. Особистий вжиток за аналогічний період збільшився на 2,6%, виявившись кращим за очікування і попереднє зростання", - пояснює аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.
Саме вихід цих даних дозволив російським ринкам закритися в плюсі: до цього рух котирувань був різноспрямованим. "До того моменту, поки дані не були опубліковані, рух на ринку був млявим. Індекс РТС трохи знижувався, тоді як по ММВБ спостерігалася позитивна динаміка", - розповідає заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко. За його словами, вихід даних викликав помітне пожвавлення на торговельних майданчиках.
"Значення співпали з очікуваннями аналітиків, що є позитивом, але в той же час вони не дали відповіді на головне питання - якими будуть дії монетарної влади США", - додає Іван Фоменко.
На початку листопада ринки знаходитимуться в очікуванні засідання ФРС США. "Події майбутнього, короткого, тижня, виявляться набагато цікавішими, ніж ті, що ми бачили за минулі п'ять днів", - вважає керівник активами "Пілгрім Ессет Менеджмент" Ігор Киссель.
За його словами, найцікавішим виявиться середа: російські учасники потраплять у дуже незручне становище, які будуть змушені закривати тиждень точно перед найважливішими заявами в США, зреагувати на які вже не залишиться можливості через чотири вихідних.
Олена Кожухова зазначає, що, не дивлячись на закриття торгів в плюсі, "бики" не квапляться здавати позиції "ведмедям". "Проте наступний тиждень і засідання ФРС можуть принести сюрпризи. Значного короткострокового зниження від нашого ринку варто чекати лише в разі падіння ММВБ нижче 1 500 пунктів", - говорить вона.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас