У Раді вважають, що МВФ не здатен витягти бізнес України із тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді вважають, що МВФ не здатен витягти бізнес України із тіні

Казна та Політика
371
Вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) про зниження ставки податку на прибуток не призведуть до детінізації економіки. Про це повідомили в Комітеті Верховної Ради (ВР) України з питань промислової і регуляторної політики.
"МВФ прекрасно розуміє, що зниження на декілька відсотків податку на прибуток, окрім як до зменшення надходжень до бюджету, не призведе. Це не спосіб детінізації економіки. Ті, хто платили податки, їх платитимуть, але трохи менше... Ті, хто знаходилися в тіні, там і знаходитимуться ", - повідомили в Комітеті.
Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) пропонує Україні знизити ставку податку на прибуток в рамках податкової реформи на першому етапі лише до 23% з нинішніх 25%, повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко під час Першого українського податкового форуму в Києві в четвер із посиланням на отримані пропозиції МВФ до редакції проекту Податкового кодексу.
"Їх (МВФ) пропозиція полягає в тому, аби таке зниження ставки податку на прибуток було не більше ніж на два процентні пункти, а далі щорічно провести плавне зниження податку на прибуток для того аби в ті терміни, які вказані в програмі президента, тобто до 2014 р., дійти до рівня 16% ", - сказала Єфименко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас