СБУ затримала 6 охоронців залізничної станції за підозрою у розкраданні нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала 6 охоронців залізничної станції за підозрою у розкраданні нафтопродуктів

Кримінал
138
Служба безпеки України 21 жовтня затримала 6 підозрюваних в розкраданні в 2009-2010 роках паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 1,5 млн. гривень, які належали державним і комерційним структурам і зберігалися в залізничних цистернах на території головного парку залізничної станції "Херсон".
Про це говориться у повідомленні прес-служби СБУ.
Серед затриманих один з керівників і 5 співробітників відомчої воєнізованої охорони Херсонської дирекції залізничних перевезень Одеської залізниці.
Враховуючи небезпечність підозрюваних через володіння ними вогнепальною зброєю, до затримання були залучені спецпідрозділи СБУ "Альфа" Херсонської і Миколаївської областей.
Підозрювані були затримані на місці скоєння злочину під час викрадання чергової партії нафтопродуктів.
Разкрадання нафтопродуктів охоронці здійснювали під час чергування.
За допомогою насосів паливо без порушення пломб зливали через демонтовані вентиляційні пристрої цистерн у заздалегідь підготовлені ємкості, після чого реалізовували через мережу оптової і роздрібної торгівлі серед жителів регіону.
За період 2009-2010 років, коли здійснювалися крадіжки, недостачу пального, яке знаходилося під охороною на території головного парку станції "Херсон", підприємцям відшкодовувала державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця".
У приміщенні, орендованому затриманими, виявлені цистерни, металеві бочки, насоси і шланги для перекачування, зберігання і приховування незаконно вилучених паливно-мастильних матеріалів.
СБУ відносно затриманих порушило кримінальну справу за частині 3 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Інші подробиці не повідомляються у зв'язку із таємницею слідства.
Як повідомляло агентство, 17 вересня співробітники міліції затримали 2 жителів Донецької області за підозрою в розкраданні нафти з магістрального нафтопроводу "Одеса - Броди" в Одеській області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас