Citigroup: Зростання грошової маси в РФ може підштовхнути інфляцію наприкінці року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup: Зростання грошової маси в РФ може підштовхнути інфляцію наприкінці року

Валюта
204
Зростання грошової маси може прискорити інфляцію в Росії наприкінці цього і наступного року. Таку думку економістів Citigroup наводить в п'ятницю "РБК daily". Зростання грошової маси у вересні більш ніж на 30% збільшить річну інфляцію до 9,2% в кінці року і до 7,6% в 2011 році. "Проте ми чекаємо, що ЦБ не збільшуватиме ставки в цілях підтримки випуску більшої кількості державних облігацій", - вказують експерти.
Зростання інфляції в Росії почалось два місяці тому, після літньої посухи і лісових пожеж. За даними Росстата, у вересні зростання цін склало 0,8%, причому воно сталось переважно за рахунок продуктів харчування (ціни на них підвищилися на 2%). Всього з початку року інфляція вже склала 6,2%, хоча на початку року Мінфін планував утримати її на рівні 6-7%. У жовтні міністр фінансів Олексій Кудрін підвищив прогноз до 8,2%, зазначивши, що наступного року державі удасться знизити інфляцію до 7%, а в 2013-м - до 5,5%. Якщо темпи зростання грошової маси в Росії збережуться, цф плани не вдасться втілити.
Головний економіст Альфа-банку Наталя Орлова вважає, що політика Центробанку не матиме істотного впливу на інфляцію в Росії: "ЦБ в III кварталі фактично на валютному ринку не присутній, не нагромаджує резервів. Хоча статистично ми бачимо збільшення резервів більш ніж на 25-30 мільярдів доларів в III кварталі, воно буде пов'язано виключно із переоцінкою". Така поведінка ЦБ говорить про те, що темп зростання грошової маси сповільнюватимуться. "Це не швидкий процес, проте позитивний тренд є. Тому з точки зору політики ЦБ не бачу значних інфляційних ризиків", - говорить вона.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас