Журналісти ВВС влаштують страйк на захист своїх пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журналісти ВВС влаштують страйк на захист своїх пенсій

175
Співробітники ВВС проведуть два страйки в листопаді, виступаючи проти проти запропонованих державою скорочень пенсійної програми ВВС. Про це повідомляє Reuters.
Участь у страйку візьмуть журналісти ВВС, які є членами Національної спілки журналістів (NUJ), другої за розмірами профспілки працівників корпорації. На підтримку страйку висловились 70 відсотків із 4000 членів NUJ. Страйкувати члени NUJ будуть двічі: з 5 по 6, а також - з 15 по 16 листопада. Bectu, найбільша профспілка працівників телерадіомовлення, втім, висловилася проти страйку.
Уряд не може змусити співробітників ВВС залишитися на робочих місцях. Річ у тому, що ВВС є громадською організацією, опікунська рада якої призначається британською королевою. Піддані Великобританії платять особливий збір до бюджету, на кошти якого існує корпорація. Права на страйк у Великобританії позбавлені лише поліцейські, яким не дозволяється навіть вступати в профспілку.
В жовтні ВВС погодилася на 340-мільйонне скорочення бюджету, що складає десяту частину від щорічної плати за телевізійну ліцензію, якою обкладаються будинки у Великобританії. У корпорації заявляли, що скорочення бюджету легше альтернативи, запропонованої урядом. Чиновники хотіли зобов'язати ВВС відшкодовувати оплату пенсіонерам старше 75 років. В цьому випадку виплати корпорації склали б 556 мільйонів фунтів стерлінгів на рік, причому ця сума продовжувала би зростати.
Уряд Девіда Кемерона оголосив про скорочення бюджетних витрат відразу після своєї перемоги на виборах на початку 2010 року. Основною причиною економії є швидке зростання держборгу, який за останні два роки склав більше 50 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас