Американські вчені відкрили спосіб "зчитування" снів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські вчені відкрили спосіб "зчитування" снів

227
Американські вчені заявляють, що відкрили спосіб запису і розшифровки снів, а також навчилися читати думки людей. Про це повідомляє ВВС.
Такий прорив в науці зробили співробітники університету р. Пасадіна в американському штаті Каліфорнія. "Ми б дуже хотіли навчитися бачити чужі сни", - зізнається керівник проекту доктор Моран Серф. Це потрібно вченим для розуміння процесів сновидінь.
Метою проекту доктора Серфа є створення приладу, за допомогою якого можна було б зберегти сон у вигляді електронної картинки мозкової діяльності. Готуючись до здійснення цього завдання, науковці провели дослідження, під час якого з'ясувалось, що певні клітини мозку або нейрони реагують на конкретні образи.
В процесі експерименту дослідники показували піддослідним різні картинки. Якщо людина бачила, наприклад, фото Мерілін Монро, в її мозку активізувався конкретний нейрон. Демонструючи учасникам дослідів різні зображення, науковці вичленували групи нейронів, що відповідають за певні образи і поняття. У кожному конкретному випадку ця інформація була зібрана в базу даних: туди потрапили і відомості про нейрон, що реагує на Мерілін Монро, і про інші клітини мозку, що активізуються при перегляді людиною інших зображень.
За допомогою такої бази, яка поповнюватиметься новою інформацією, учені в майбутньому зможуть читати думки і бачити чужі сни, причому переглядати їх в режимі реального часу, разом із сплячим. На думку Серфа, відкрита їм і його колегами технологія телепатії в майбутньому допоможе читати думки людей, що знаходяться в комі, які не можуть спілкуватися з оточуючими іншим способом, а також надасть людству інші, раніше недоступні можливості.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас