Держкомзем витратив 190 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомзем витратив 190 млн грн

Кримінал
187
Головне контрольно-ревізійне управління заявляє про порушення на загальну суму 190 млн. гривень в роботі Державного комітету із земельних ресурсів в 2009 - 1 кварталі 2010 року.
Про це на прес-конференції повідомив начальник департаменту ГоловКРУ Володимир Діхтярьов.
"В цілому, за висновком нашої ревізії, встановлено порушень на загальну суму 190 млн. гривень. Це були різнопланові порушення - і фінансові, і порушення бюджетного законодавства", - сказав він.
За словами Діхтярьова, виявлені порушення в основному стосуються безкоштовної видачі громадянам актів на право власності на земельні ділянки.
За його словами, 171 млн. гривень з 190 млн. гривень було використано з порушенням бюджетного законодавства, зокрема Держкомзем профінансував на цю суму ще не виконані роботи.
Крім того, 10,2 млн. гривень було нераціонально використано при сповіщенні громадян про безкоштовну видачу актів на землю.
За оцінками Діхтярьова, 190 млн. гривень є досить великою сумою, оскільки всього із стабілізаційного фонду державного бюджету було виділено 300 млн. гривень на безкоштовну видачу громадянам актів на землю.
Крім того, він зазначив, що ГоловКРУ виявило неефективність кадрової політики Держкомзему.
Зокрема, в деяких областях на посадах інженерів і геодезистів працювали громадяни з освітою зоотехніка, медсестри і помічника машиніста тепловоза.
Діхтярьов уточнив, що за результатами розгляду матеріалів ревізії правоохоронними органами вже порушено 10 кримінальних справ.
Як повідомляло агентство, Генеральна прокуратура проводить перевірку на предмет можливого зловживання службовим становищем і недбалого виконання службових обов'язків колишнім головою Держкомзему Олегом Куліничем.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас