Золото може подешевшати на побоюваннях різкого зростання цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подешевшати на побоюваннях різкого зростання цін

Банківські метали
831
Золото, яке вже другий місяць ставить нові рекорди ціни, може подешевшати наступного тижня через побоювання, що зростання його вартості, викликане чеканнями нових заходів Федеральної резервної системи (ФРС), було надмірним, свідчать результати опитування, проведеного агентством Bloomberg.
Тринадцять із 26, або 50% трейдерів, інвесторів та аналітиків, які брали участь у дослідженні агентства, чекають зниження вартості дорогоцінного металу наступного тижня. При цьому вісім респондентів прогнозують підвищення ціни, а ще п'ятеро займають нейтральну позицію.
У попередні п'ять тижнів ціни на золото зростали на тлі ослаблення курсу долара в очікуванні, що ФРС продовжить кількісне стимулювання економіки за рахунок відновлення викупу облігацій, яке сприятиме подальшому ослабленню курсу американської валюти.
"Очікування поступового введення кількісного пом'якшення грошово-кредитної політики ФРС призводять до продажу активів на золотому ринку перез упевненість, що золото перекуплене", - зазначає виконавчий директор брокерської компанії GoldCore Ltd. у Дубліні Марк О'Бірн.
В минулу п'ятницю більшість аналітиків чекали підвищення вартості золота на цьому тижні, і їх прогноз доки виправдовується. Ціна золота з постачанням в грудні з понеділка по четвер на нью-йоркському майданчику Comex збільшилась на 0,7%, 14 жовтня вона досягала рекордних $1388,1 за унцію.
В п'ятницю грудневі контракти подешевшали на 0,3% - до $1338,5 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас