Тігіпко: Кабмін планує знизити дефіцит держбюджету до 4,9% до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Кабмін планує знизити дефіцит держбюджету до 4,9% до кінця року

525
Кабмін планує знизити дефіцит держбюджету до 4,9% до кінця року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко на прес-конференції в рамках міжнародного форуму IDCEE-2010 "День інвестора. Інтернет-технології та інновації".
"У нас зараз дефіцит бюджету 15%. Це майже банкрутство. Ми до кінця року плануємо довести цю цифру до 4,9%. На наступний рік плануємо мати 3,5%", - заявив С.Тігіпко.
Для цього уряд, за його словами, розробило дві стратегії: середньострокова, розрахована 5 років і короткострокова (1-1,5 року), яка передбачає 3 напрямки: 1) стабілізацію дефіциту бюджету, 2) реформування банківської системи; 3) поліпшення інвестиційного клімату.
"Ми проводили два стрес-тесту для банків, що стимулюють банки для закладу додаткового капіталу. Банківська капіталізація зараз збільшена", - заявив С.Тігіпко, конкретизувавши, в чому полягає реформування банківської системи.
Зараз у банків, за його словами, мінімальна подвійна ліквідність. З цієї причини можна чекати початку кредитування вже з початку весни наступного року (кеш-кредитів, споживчих, автокредитів).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас