"Ъ": Продаж "Київміськбуду" анулювали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Продаж "Київміськбуду" анулювали

Казна та Політика
740
В розпорядженні газети "КоммерсантЪ" виявилась копія рішення Господарського суду Києва, який 20 жовтня задовольнив позовні вимоги Генпрокуратури, визнавши територіальну общину міста власником 80% акцій холдингової компанії "Київміськбуд". Підстави для рішення суду досі були невідомі - оголосивши своє рішення, суд так і не відмінив договір про продаж 80% акцій "Київміськбуду" компанії "Новий регіон". Але в документі пояснюється - суд визнав цей договір недійсним, посилаючись на ще одне судове рішення, прийняте за позовом Генпрокуратури.
Київський апеляційний суд 14 жовтня визнав недійсним рішення Київради за 2007 рік про приватизацію акцій "Київміськбуду". Річ у тому, що в 2003 році за розпорядженням президента України Київрада внесла 80% акцій "Київміськбуду" до списку об'єктів, що не належать приватизації. Тому рішення про приватизацію компанії було прийняте з порушенням, говориться у рішенні суду.
Акції "Київміськбуду" були продані на аукціоні в липні минулого року. За з результатами перевірки ДКЦПФР, проведеної влітку цього року, їх за 114,08 млн грн. купило ТОВ "Фінансова компанія 'Новий регіон'". Учасники ринку пов'язують компанію з В'ячеславом Супруненком - зятем мера Києва Леоніда Черновецького. Представник прокуратури в суді Олена Красножон на попередніх засіданнях Госпсуду зазначала, що акції компанії продавалися кілька разів.
Представник нових акціонерів "Київміськбуду" - компаній Satilina Ltd, Atima Ltd і Intrapolia Ltd (володіють близько 9% компанії кожна) - Віталій Махинчук заявив, що рішення апеляційного суду є незаконним, і компанія Satilina вже подала касаційну скаргу.
Але оскаржити рішення суду власникам буде складно, вважають юристи. "Крім того, оскаржувати рішення можуть лише учасники судового процесу", - повідомив адвокат юридичної фірми Noerr Віталій Мазур. Представники Satilina Ltd, Atima Ltd і Intrapolia Ltd просили залучити компанії до судового процесу як третю сторону, але суд відхилив це прохання. За словами партнера юридичної фірми Astapov Lawyers Олега Мальського, компанії можуть просити в суді об'єднати обидві позовні вимоги в єдине слухання.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас