Польські митники можуть заблокувати кордон із Україною? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські митники можуть заблокувати кордон із Україною?

Казна та Політика
323
Працівники Митної служби Польщі можуть зважитися на проведення акції протесту, яка значно утруднить перетин східного кордону країни.
Про це кореспонденту УНІАН в Польщі повідомили представники декількох профспілок польських митників, які, проте, не змогли відповісти на питання, коли може бути прийняте рішення про проведення акції протесту.
Глава Об'єднання профспілок Митної служби Польщі Барбара Смолінська сказала, що на даний момент не має в своєму розпорядженні інформації про заплановану на найближчий час акцію. В той же час, за її словами, ситуація розвивається дуже динамічно.
В свою чергу, представник профспілки Celnicy pl Славомир Сіви заявив, що 90% митників, які працюють на кордоні в мобільних групах, обурені прийнятою Міністерством фінансів, яке займається службою, класифікацією співробітників.
"Всі обурені. Не вистачає однієї іскри, аби повторилася ситуація січня 2008 року", - сказав він, нагадавши, що тоді рух вантажного транспорту на східному кордоні був практично заблокований.
Представник профспілки зазначив, що зміни в нормативних актах прирівнюють співробітників, які прослужили на митниці 20 років, до рівня тих, хто лише починає свою роботу, що "демотивує співробітників" митниці і "відкриває вікно до зростання корупціїц.
Сіви додав, що зміни також обмежують можливості кар'єрного зростання і збільшення зарплати, зазначивши, що більшість митників отримують невелику зарплату.
Представник Мінфіну повідомив УНІАН, що міністерство не має в своєму розпорядженні інформації про можливі акції протесту митників на східному кордоні Польщі.
Згідно із польським законодавством, митники не можуть проводити традиційні акції протесту. В той же час вони можуть масово брати відпустки або протестувати "по-італійськи": дуже скрупульозно все перевіряти, що може призвести до формування на кордоні довгих черг.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас