Фінляндія не підтримує пропозицію про нові правила фінансового управління у ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія не підтримує пропозицію про нові правила фінансового управління у ЄС

Казна та Політика
187
Фінляндія не підтримує пропозиції канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі про нові правила фінансового управління в Євросоюзі, заявила в четвер прем'єр-міністр Фінляндії Марі Кивиниеме. "Ми говоримо "ні" змінам", - сказала вона журналістам після прибуття на саміт.
Німецький і французький лідери запропонували, аби в разі порушення членами ЄС Європейського пакту стабільності і зростання, який є збіркою правил бюджетно-фінансової дисципліни, до них не застосовувалися автоматичні санкції, а надавався би шестимісячний термін для виправлення бюджетного дефіциту, що виходить за межі допустимих 3% ВВП. Меркель і Саркозі досягли домовленості вже після того, як міністри фінансів 27 країн ЄС схвалили заходи із посилення бюджетно-фінансової дисципліни ЄС, які належало затвердити учасникам саміту.
Президент Європейського центробанку Жан-Клод Тріше, у свою чергу, критично висловився про пропозицію двох лідерів, вважаючи, що вона ставить під питання фінансову стабільність в єврозоні. Сам Тріше пропонує, аби порушникам виносилося офіційне попередження, і якщо через півроку ними не буде прийнято необхідних заходів, їм перекривався доступ до джерел фінансування з бюджету ЄС.
Крім того, німецько-французьку позицію піддали критиці кілька членів ЄС, глава єврогрупи Жан-Клод Юнкер, а також єврокомісар з юстиції і прав європейських громадян Вівьян Редінг, яка назвала її "диктатом".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас