Данилишин заявляє про готовність прибути в Україну у випадку скасування його в міжнародний розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин заявляє про готовність прибути в Україну у випадку скасування його в міжнародний розшук

Кримінал
156
Екс-міністр економіки Богдан Данилишин заявляє про готовність самостійно прибути в Україну у випадку скасування його в міжнародний розшук.
"Я перебуваю у відпустці з 4 серпня, в тому числі продовжив її для лікування. Готовий з'явитися абикуди для дачі відповідних показань. Скасуєте міжнародний розшук - це дико виглядає, я приїду сам", - сказав Данилишин в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", опублікованому в четвер.
Екс-міністр пообіцяв: "Я висловлюся, - якщо дадуть це зробити, починаючи від того, хто благословив Тендерну палату і закінчуючи тим, де, коли й чиї інтереси стояли за певними видами закупівель, не обов'язково в 2008-2010 р."
На думку Данилишина, "отут політика або приналежність до коаліції або опозиції не причому". "Я сподіваюся, що в нашій країні, крім переслідувань за політичними мотивами, є й ефективна система правосуддя, що здатна донести мою позицію і сприяти відновленню істини", - резюмував Данилишин.
Як повідомлялося, Данилишин обвинувачується за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Очолюючи Міністерство економіки України, він відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, Данилишин допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю робити закупівлі. В результаті його дії спричинили збитки державі на суму 13,9 млн грн.
У серпні 2010 року Данилишин був оголошений у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук. 19 жовтня він був затриманий на території Чехії.
Станом на 27 жовтня Чехія ще не отримала від України документи на екстрадицію Данилишина.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас