Інтернет-індустрія Великобританії приносить 100 млрд фунтів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернет-індустрія Великобританії приносить 100 млрд фунтів на рік

Казна та Політика
99
Інтернет-індустрія щорічно приносить британській економіці 100 млрд фунтів (близько $155 млрд), говориться у дослідженні, проведеному на замовлення компанії Google.
В доповіді консалтингової компанії Boston Consulting Group (BCG) вказується, що якби Інтернет вважався повноцінною економічною галуззю, то був би п'ятою за розміром у структурі британської економіки.
Уже зараз доходи від інтернет-активів складають близько 7,2% ВВП Великобританії, наводить дані дослідження ВВС. Це більше, ніж доходи від будівельного і транспортного секторів або сфери обслуговування. 60% доходу приносять інтернет-користувачі - це і покупки, які вони здійснюють онлайн, і плата за доступ до інтернету.
Це показники будуть лише зростати, вважають експерти. В середньому вони чекають, що щорічно обіг інтернет-індустрії збільшуватиметься на 10%, в результаті до 2015 року він складатиме вже 10% ВВП країни.
Британська інтернет-торгівля має стійко позитивний баланс: на кожен фунт імпорту із-за меж країни доводиться 2,8 фунта експорту. При цьому в традиційних секторах економіка тенденція протилежна: на кожен фунт, що ввозиться до країни, експортується товарів лише на 90 пенсів.
Експерти опитали представників малого бізнесу, що використовують Інтернет в своїй діяльності. За результатами дослідження, в тих з них, хто активно рекламував свої товари і послуги онлайн, продажі зросли в чотири рази.
Інтернет-компанії починають відігравати серйозну роль на ринку праці, надаючи робочі місця 250 тис. британців.
Серед країн, що входять до Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), Великобританія займає шосте місце за рівнем розвитку інтернет-індустрії, обганяючи Німеччину, США і Францію. На першому місці - Данія.
На думку фахівців, деякі галузі економіки з появою і повсюдним поширенням Інтернету змінилися кардинально. Перш за все, йдеться про медіа-бізнес, туристичну індустрію, страхування і моду.
"Інтернет - головна опора економіки Великобританії", - заявив виконуючий директор Google в цій країні Метт Бріттін. На його думку, Інтернет сформувався як зріла галузь економіки з великими перспективами для подальшого зростання і гратиме дуже важливу роль для збільшення добробуту Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас