Приватизувати базові підприємства ОПК Мінпромполітики не має наміру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизувати базові підприємства ОПК Мінпромполітики не має наміру

Казна та Політика
170
У Міністерстві промислової політики України вважають, що приватизувати підприємства оборонно-промислового комплексу (ОПК) зараз недоцільно - їх слід реформувати і розвивати.
"Підприємства, які не притягуються до питань оборонно-промислового комплексу, але знаходяться в ньому, і не несуть відповідальності за дії на рівні ОПК, треба виводити з, так би мовити, другого списку підприємств, що підлягають приватизації, корпоратизувати і продавати", - сказав журналістам, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна", заступник міністра промислової політики - глава Агентства з питань ОПК Костянтин Кучер у Харкові в четвер.
"Але продаж самих підприємств оборонно-промислового комплексу ми вважаємо недоцільним", - зазначив він.
В Україні в 2008 році прийнята стратегія реформування ОПК до 2013 року, що передбачає створення вертикально інтегрованих компаній із ключових напрямів "оборонки".
За озвученим раніше планом Мінпромполітики, реформування галузі також передбачає корпоратизацію і приватизацію частини підприємств ОПК. Ці реформи гальмуються у зв'язку з відсутністю в країні закону "Про особливості приватизації ОПК".
Підготовлений кілька років тому проект такого документа так і не був винесений на розгляд парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас