Сорос легалізує марихуану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос легалізує марихуану

Казна та Політика
682
Американській мільярдер Джордж Сорос виділив $ 1 млн. ініціативній групі з підтримки законопроекту № 19, покликаного легалізувати вживання, розведення і продаж марихуани в Каліфорнії. Ця ініціатива, на думку фінансиста, стане "гігантським кроком вперед" на шляху до поліпшення економічної ситуації, зниження рівня злочинності та підвищення цивільних свобод.
Закони, спрямовані на боротьбу з марихуаною, принесли більше зла, ніж добра, вважає Джордж Сорос. "Криміналізація конопель не запобігла її перетворенню на найбільш часто вживану нелегальну речовину в США і багатьох інших країнах. Щорічно за зберігання невеликих кількостей марихуани поліція садить близько 750 тис. осіб, це 40% всіх арештів за зберігання наркотиків", - заявив фінансист.
За його словами, контрольований обіг я марихуани допоможе заощадити для платників податків мільярди доларів, що витрачаються зараз на припинення її розповсюдження та утримання в тюрмах людей, які, по суті, нічого протиправного не вчинили. Арешт і спілкування з поліцією, стверджує пан Сорос, псує членів суспільства, особливо юних, набагато сильніше, ніж саме вживання цього легкого наркотику.
"Незважаючи на заборони, підлітки можуть так само легко дістати марихуану, як і дорослі. Придбати цей наркотик їм навіть простіше, ніж алкоголь. Кращий вихід - це чесна і корисна інформація для дітей, що розповідає про шкоду куріння. Ось куди треба вкладати гроші, а не на утримання арештантів ", - пояснює мільярдер.
На довершення своїх міркувань Джордж Сорос назвав заборону марихуани причиною створення расової нерівності, оскільки афроамериканців, які курять марихуану нарівні зі світлошкірими громадянами, поліцейські затримують за її зберігання в три, п'ять і навіть у десять разів частіше (в залежності від міста) .
Пропозицію про легалізацію марихуани винесено в Каліфорнії на референдум, який відбудеться на початку наступного тижня. Якщо населення підтримає ініціативу, цей наркотик буде дозволено вирощувати на площі до 25 квадратних футів і зберігати в кількості не більше однієї унції кожному каліфорнійцеві, що досяг 21 року. При цьому уряд штату і місцева влада зможе щорічно збирати більше $ 1 млрд. додаткових податків.
Дебати про легалізацію споживання марихуани в Каліфорнії, початок яким поклав губернатор штату Арнольд Шварценеггер, активно ведуться вже кілька років. До нинішнього моменту жодна сторона не отримала щедрих пожертвувань готівки, проте в останні тижні бюджет прихильників законопроекту № 19 став значно більшим, ніж у опонентів.
Крім Джорджа Сороса, підтримку руху легалізації марихуани надав страховий мільярдер Пітер Люіс, що перерахував $ 209 тис. Один із засновників і президент соціальної мережі Facebook Шон Паркер і його партнер по бізнесу Дастін Московіц пожертвували $ 170 тис., а президент компанії з випуску мила Dr . Bronner's Soap Девід Броннер - $ 100 тис.
"Легалізація марихуани принесе користь кожному жителю США, і ми лише хочемо внести свій скромний внесок. Ми створимо рух, який пошириться і на інші штати", - заявив співзасновник мережі магазинів Capitol Hemp Алан Амстердам, і пожертвував $ 25 тис.
Проте супротивники легалізації конопель, які побоюються перетворення Каліфорнії на штат наркотуризму, зберігають оптимізм і проводять активні антинаркотичні кампанії. "Ми створили тонни звернень по радіо, телебаченні і в пресі і тепер, вичерпавши свої фінанси, виходимо на вулицю і розмовляємо з людьми особисто. У прихильників легалізації великі ресурси, але чим більше вони витрачають на піар, тим пильніше виборці вдивляються в темні плями законопроекту № 19 і приймають нашу сторону ", - говорить прес-секретар громадської організації "Скажи ні поправці № 19" Роджер Салазар.
Результати референдуму складно передбачити: недавні опитування показують, що прихильників легалізації трохи більше, ніж противників. Відповідно до екзит-полу Каліфорнійського інституту суспільної політики, 52% жителів штату готові проголосувати за зняття заборони на куріння конопель, 41% - проти і 7% поки не визначилися з рішенням.
Марихуана - легкий наркотик, що отримується із сушеної коноплі, яка містить найбільшу кількість психоактивних речовин - канабіноїдів. Вона заборонена майже у всіх країнах світу, за винятком Голландії. У Каліфорнії марихуана вважається найпоширенішим наркотиком з обсягом продажів в $ 14 млрд., що приблизно вдвічі більше, ніж у молочній промисловості - другий за обсягом виручки легальної галузі штату.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас