Пропозиція з іпотеки на первинному ринку зросла майже в три рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пропозиція з іпотеки на первинному ринку зросла майже в три рази

Кредит&Депозит
637
За пів року кількість банків, що видають кредити на купівлю нерухомості на первинному ринку, збільшилась майже в три рази - до 13 установ. Проте отримати кредит на покупку будь-якого обраного позичальником об'єкту і без квартири на вторинному ринку як застави можна лише в двох установах із 13-ти.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг" на 25.10.2010 р. кредити на покупку нерухомості на первинному ринку із 50 найбільших надають 13 банків. Наприкінці квітня таких банків було лише п'ять. Таким чином, за пів року пропозиція збільшилась майже в три рази. При цьому кількість банків, що кредитують на вторинному ринку, зросла менше - із 12 до 18 установ.
Кредити не під заставу "вторинки" або без прив'язки до конкретного об'єкту пропонують лише Кредобанк та Ерсте Банк. Три банки готові кредитувати "первинку" лише під заставу іншої нерухомості на вторинному ринку (Universal Bank, БТА Банк і Морський транспортний банк).
Середня ставка із кредитів на п'ять років за даний період знизилась на 2,11 відсоткових пункти, до 21% реальних річних. Варто зазначити, що ставка для "вторинки" на аналогічний термін знизилася значно більше - на 4,99 в.п., до 20,95% реальних річних.
Банки із 50 лідерів із активів, що надають кредити на покупку нерухомості на первинному ринку за даними "Простобанк Консалтинг": БТА Банк, Індекс-банк, Київська Русь, Кредитпромбанк, Кредобанк, Морський Транспортний Банк, Ощадбанк, Таврика, Український Професійний Банк, Universal Bank, Форум, Фольксбанк, Ерсте Банк.
Серед менших банків кредити на "первинку" видають: Банк Кіпру (під заставу "вторинки"), Всеукраїнський Банк Розвитку, банк "Київ" (як за програмою з конкретним забудовником, так і без неї).
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас