"Ъ": Пінчук розмістився у Варшаві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Пінчук розмістився у Варшаві

Фондовий ринок
712
За повідомленням польського сайта parkiet.com, на початку тижня банк UniCredit CA IB організував презентацію компанії "Гео Альянс" для інституційних інвесторів, на якій було оголошено, що компанія планує первинне розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі. Директор із стратегії та інвестицій "Гео Альянсу" Владислав Казарцев вчора розповів, що IPO може відбутися в кінці 2010-го або I кварталі 2011 року. Організаторами розміщення виступають інвесткомпанія Concorde Capital і UniCredit CA IB. Детальнішої інформації в компанії не повідомляють. Але джерело, близьке до операції, зазначило, що обсяг розміщення буде визначений в кінці листопада.
Учасники ринку пов'язують "Гео Альянс" із основним власником EastOne Group Віктором Пінчуком. Але в прес-службі компанії підтвердити або спростувати це відмовляються. Проте генеральним директором "Гео Альянса" з 2008 року є Леонід Петухов, який раніше відповідав в EastOne за інвестиції в нафтогазову галузь. У свою чергу генеральний директор EastOne Group Геннадій Газін минулого тижня повідомив, що група вивчає можливість розширення присутності в традиційному нафтогазовому секторі, у тому числі за рахунок IPO.
В прес-службі Міністерства охорони природного довкілля розповіли, що "Гео Альянс" управляє сімома свердловинами, що діють, на чотирьох родовищах, одна свердловина зараз знаходиться у стадії буріння, а також має 16 ліцензій на розробку в Луганській, Харківській, Сумській, Полтавській і Чернівецькій областях. Її запаси оцінюються в 175 млн барелів нафтового еквіваленту. Крім того, компанія володіє 49 км. трубопроводу, що сполучає добувні свердловини з установками сепарацій і з національною газотранспортною мережею, а також сховищами газового конденсату. За даними компанії, "Гео Альянс" добула 66,4 млн кубометрів газу, ставши п'ятим за розмірами добувачем в країні (після "Укргазвидобтку", "Укрнафти", "Чорноморнафтогазу" і ПГНК). Дохід компанії в 2009 році склав $36,6 млн, EBITDA - $24,4 млн.
Керівник відділу emerging markets лондонського офісу Knight Capital Europe Річард Сигел вважає, що, за консервативними оцінками, капіталізація компанії складе $700-800 млн: "Я вважаю, що це мінімум з врахуванням пожвавлення ринків і підвищеного інтересу інвесторів до компаній, які добувають вуглеводні, у зв'язку з постійним зростанням світових цін на нафту і газ". За оцінками "Брокеркредитсервісу", в результаті розміщення капіталізація компанії швидше за все складе $800 млн.
Аналітик "Ренесанс Капіталу" Ільдар Давлетшин зазначає, що з початку року в світі було здійснено операцій в нафтогазовому сегменті на $100 млрд. "Це популярний напрям, оскільки вжиток нафти і газу зростає і ресурсів сьогодні не вистачає. Тим більше в Україні, де у приватних добувачів є можливість продавати газ промисловим підприємствам за високими цінами", - говорить він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас