Влада КНР дозволила місцевим кредитним організаціям торгувати облігаціями на біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада КНР дозволила місцевим кредитним організаціям торгувати облігаціями на біржі

Фондовий ринок
180
Влада КНР дозволила місцевим кредитним організаціям, що мають лістинг на одному з домашніх торговельних майданчиків, купувати і продавати облігації через біржі, пише РБК daily.
На сьогоднішній день ринок корпоративного боргу в КНР штучно розділений на дві частини - біржовий і міжбанківський ринки. Учасниками першого до недавнього часу могли бути лише різні інвестиційні фонди, а також приватні інвестори, однак основними учасниками цього ринку є все ж банки, тому левова частка всіх операцій відбувається на міжбанку. Тепер 16 найбільших банків Китаю зможуть перенести хоча б частину своїх торгових операцій на біржу.
Заборона на торгівлю інструментами з фіксованою прибутковістю через біржі була введена для банків Китаю ще 13 років тому. Причиною обмежень слугували спроби деяких кредитних організацій незаконно вкладати кошти в місцевий фондовий ринок. Подібне рішення влади призвело до істотного перерозподілу фінансових ресурсів - біржі залишила значна частина капіталу. Зокрема, обсяг угод з борговими інструментами (облігаціями) на біржовому ринку виріс за останні 13 років з 356 млрд до 466 млрд юанів (68,5 млрд дол.) За такий же період цей ринок виріс з 900 млн до 48 трлн юанів (7 трлн дол) на рік.
Своїм рішенням китайська влада планує хоча б частково збалансувати два ринки, перенаправивши частину коштів з міжбанку на традиційні біржі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас