Обсяг торгівлі валютою в світі подвоїться за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг торгівлі валютою в світі подвоїться за 10 років

Валюта
174
Обсяг валютних торгів на світових біржах до 2020 року збільшиться в два з половиною рази - до 10 трильйонів доларів на день. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на прогноз швейцарського банку UBS.
За останні три роки обсяг операцій на міжнародному валютному ринку збільшився на 20 відсотків і досяг рівня 4 трильйони доларів на день. Це більше, ніж витратна частина бюджету США. Основною парою, з якої проходять операції, залишається євро/долар, чия питома вага в структурі торгів складає 28 відсотків.
Подальше зростання торгівлі станеться через диверсифікацію портфелів центробанків, пенсійних фондів, хедж-фондів і страхових компаній. Дані інститути зараз купують і продають валюти на 1,9 трильйона доларів на добу. В порівнянні з минулим роком цей обсяг виріс на 42 відсотки.
Як зазначає UBS, в наступних 10 років інвестори стануть активніше управляти своїми портфелями, оскільки нестабільність на валютному ринку зростає. У банку вважають, що цей процес не зупинять ні кризи фінансових ринків, ні збої у системі міжнародної торгівлі, що наочно показали кризові явища 2007-2010 років
Через збільшення обсягу торгів центробанкам значно складніше впливати на обмінні курси валют, що може призвести до ще більшої волатильності коливань.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас