Китай: Доларова емісія вийшла з-під контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай: Доларова емісія вийшла з-під контролю

Казна та Політика
2136
Нинішня фінансова і валютна політика США створює серйозні проблеми для економіки Китаю.
Про це заявив міністр торгівлі КНР Чень Демін, передає ИТАР-ТАСС.
"Доларова емісія вийшла з-під контролю, що веде до інфляційної атаки на Китай", - сказав міністр.
За його словами, "китайські експортери багато зробили в плані підготовки до змін у валютних курсах, а також до зростання вартості робочої сили, однак зараз вони зіткнулися з новими й несподіваними викликами".
"Оскільки Сполучені Штати втратили контроль над емісією долара, а світові ціни на сировинні товари продовжують зростати, інфляційний тиск на Китай посилився", - вважає Чень Демін.
Разом з тим він висловив упевненість, що в майбутньому році зростання китайського експорту "буде стабільним, незважаючи на монетарну політику Вашингтона, і при цьому Пекін значно збільшить імпорт".
Жорстке валютне протистояння між США і Китаєм триває вже кілька років. Штучно занижений курс юаня зменшує вартість товарів, які експортує Китай, і дає конкурентні переваги китайським виробникам на світових ринках. При цьому високий обмінний курс долара по відношенню до юаня робить американські товари в Китаї дуже дорогими і закриває для багатьох компаній із США величезний китайський ринок, що налічує понад 1 млрд. споживачів.
Американські виробники і політики стверджують, що китайська влада штучно занижує вартість юаню на 25-40%, завдаючи суттєвого удару по ринку праці та експорту США.
Влада Китаю говорить про неможливість швидкого підвищення курсу юаня до долара й інших валют. Підвищення курсу юаня в стислі терміни призведе до вкрай негативних наслідків для китайської економіки.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас