Нацтелерадіо: Вартість переходу на цифрове мовлення в 2011 р. складе близько 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацтелерадіо: Вартість переходу на цифрове мовлення в 2011 р. складе близько 1 млрд грн

Казна та Політика
488
Вартість переходу на цифрове мовлення в 2011 р. складе близько 1 млрд грн. Про це на прес-конференції заявив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.
Манжосов повідомив, що сьогодні на засіданні було ухвалено рішення щодо розвитку системи цифрового телебачення на базі 4 мультиплексів, які сумарно повинні транслювати 32 телепрограми. З них 15 - національні телевізійні мовники, а інші будуть віддані на трансляцію регіональним мовникам. Крім того, передбачається, що на базі цих мультиплексів на конкурсній основі надаватиметься можливість трансляції також і іншим мовникам.
Крім того, він сказав, що до 30 листопада Нацтелерадіо прийматиме заявки від суб'єктів господарської діяльності, які висловлять бажання стати провайдером з розвитку даних 4 мультиплексів. За словами Манжосова, до нового року провайдер повинен почати роботи з переходу з аналогового телебачення на цифрове, а до 2015 р. згідно із законом всі національні і регіональні мовники повинні виходити в ефір в цифровому форматі.
Передбачається, що в процесі переходу мовники якийсь час (рік-півтора) повинні вести ефірне мовлення одночасного в цифровому і аналоговому форматі.
Манжосов відзначив, що для переходу на цифровий формат, регіональним і загальнонаціональним мовникам потрібно буде переоформити ліцензії, вартість переоформлення складе 85 грн. Він заявив, що для цієї процедури даним компаніям не потрібно буде брати участь в конкурсах і платити ліцензійні збори. Також він нагадав, що цифрове мовлення буде безкоштовним для телеглядачів і не надаватиметься в кодованому режимі.
Компанія-провайдер, яку визначить Нацтелерадіо, вестиме свою діяльність виключно на ринкових засадах, отримуючи доходи від телекомпаній за послуги розповсюдження їх сигналу в цифровому форматі. При цьому державний концерн РРТ надаватиме свої потужності для розміщення устаткування і передавачів провайдера.
Також, за словами Манжосова, період окупності для провайдера складе не менше 5 років. Тому, визначаючи провайдера, Нацтелерадіо виходитиме перш за все з фінансової спроможності претендента інвестувати в розвиток цифрового телебачення відповідно до вимог законодавства.
Нагадаємо, 3 вересня ц.р. Нацтелерадіо погодило проект розпорядження Кабміна "Про затвердження плану заходів щодо виконання в 2010-2011 рр. державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення". Ухвалення плану заходів гарантуватиме створення необхідної нормативно-правової бази для впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас