Тігіпко: Уряд планує прийняти новий Митний кодекс до 1 січня 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Уряд планує прийняти новий Митний кодекс до 1 січня 2011 р

Казна та Політика
1275
Уряд планує прийняти новий Митний кодекс до 1 січня 2011 р. Про це сьогодні, перебуваючи у Кременчуці в Полтавській обл., заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Тігіпка, зараз до Митного кодексу вносяться зміни, які пропонує бізнес. Наступного тижня Митний кодекс "буде розданий професіоналам для доопрацювання" і потім винесений на всенародне обговорення.
"У проект Митного кодексу буде включений пункт, що стосується секонд-хенду, оскільки з проекту Податкового кодексу за наполяганням юристів він був виключений", - заявив віце-прем'єр.
Він також зазначив, що існування секонд-хендів не є головною загрозою розвитку легкої промисловості.
"Їх душать нелегальні підприємства. Там оформлені 2-3 людини, а працює до 30. Вони шиють підпільно і вибивають підприємства легпрому з ринку", - поділився своєю думкою з цього приводу Тігіпко.
Нагадаємо, раніше 28 вересня Тігіпко заявляв, що проект Митного кодексу буде підготовлений протягом місяця. "Митний кодекс для нас дуже важливий. Ми повинні спростити митні процедури. 95% митних товарів повинні заходити в Україні без догляду. І на розмитнення цих товарів ми повинні втрачати мінімум часу, а решта 5% товарів повинні жорстко контролюватися. Повинен почати роботу пост-аудит, який перевіряє деякі підприємства, а деякі підприємства мають бути позбавлені такого аудиту", - заявив Тігіпко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас