Китай обіцяє забезпечити контроль інфляції та стабільне зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обіцяє забезпечити контроль інфляції та стабільне зростання економіки

Казна та Політика
175
Інфляція в Китаї залишиться під контролем найближчими місяцями, а економічне зростання, як і раніше, буде сильним, оскільки приватний сектор набирає обертів, заявило в середу китайське економічне агентство.
"Економіка Китаю поступово рухається до стану, який визначається ринком, від стану, який визначається стимул-реакціями", - говориться у заяві Національній комісії з розвитку і реформ (NDRC), опублікованій на її сайті.
Інфляція споживчих цін у Китаї у вересні досягла 23-місячного максимуму в 3,6%, і аналітики говорять, що цей факт разом із зростанням цін на активи є основною причиною несподіваного підвищення відсоткових ставок в країні минулого тижня.
Китай встановив для інфляції в 2010 році орієнтовний рівень в 3%.
Зростання ВВП в III кварталі склало 9,6% в річному обчисленні. Це набагато вище 8% - урядового орієнтиру на 2010 рік, проте значно нижче 10,3%, зафіксованих в II кварталі, і 11,9% - в I.
У заяві, яка було написано за результатами зустрічі NDRC з чиновниками з 13 китайських провінцій, агентство повідомило, що зростання економіки в деяких провінціях може знову сповільнитися. Це може статися частково у зв'язку із посиленням тиску Пекіна, що вимагає зниження викидів шкідливих речовин. Деякі провінції зазнають труднощів із виконанням цих норм.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас