Банкіри прогнозують стабільний курс євро до 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують стабільний курс євро до 2011

Валюта
894
Банкіри прогнозують збереження відносно стабільного курсу євро до кінця 2010 року.
"Насправді можна під коливання (курсу євро на міжнародних ринках) підписати будь-які причини, і вони будуть досить об'єктивні або суб'єктивні, але це саме ті зовнішні зміни, які були, є і будуть завжди. До кінця року різких змін не буде і рівень 1,4 євро за долар буде тією точкою опору, вище від якої не піде", - сказав член правління Промінвестбанку Владислав Кравець.
Він також зазначив, що різкі коливання євро не впливають на інфляцію в Україні.
"Інфляція в Україні зростає в разі неконтрольованого випуску грошей у систему, що не підкріплений товарами і послугами. Впливатимуть у тому разі, якщо в нашу країну йтимуть інвестиції в євро у вигляді купівлі ОВДП або фінансових і капітальних операцій, тоді, щоб НБУ викуповувати надлишок євро, потрібно буде випускати гривню", - додав банкір.
Заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігор Львов також прогнозує відносно стабільну ситуацію з курсом євро до кінця 2010 року.
"Дві основні причини, які впливають на курс: економічна і політична. Нестабільна ситуація в США, так і нестабільна ситуація в єврозоні - як економічна, так і політична. От ця непевність свідчить про слабкість як євро, так і долара. До кінця року євро триматиметься на рівні 1,35-1,4 євро за долар", - сказав він.
Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко прогнозує збереження євро в рамках 1,36-1,48 євро за долар до кінця 2010 року.
"Валютна війна - основна причина (сильних коливань євро). Щодня з'являються новини, які впливають у той або інший бік. До кінця року євро буде в рамках 1,36-1,48 євро за долар", - сказав він.
Він також зазначив, що значні коливання євро на інфляцію в Україні слабко впливають через малу частку розрахунків за зовнішніми контрактами у євро.
Станом на 27 жовтня курс євро до долара становить 1,38 EUR/USD.
Як повідомляло агентство, експерти вважають незначним вплив коливань курсу євро на інфляцію в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас