У вишах хочуть ввести комерцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вишах хочуть ввести комерцію

Казна та Політика
173
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що сьогодні у вузах треба вводити комерцію.
Про це він сказав вчора в Донецьку на прес-конференції.
"Я чітко розумію, що необхідно сьогодні у вузах вводити. Дійсно, там комерцію треба вводити", - заявив Тігіпко, пояснивши, що "сьогодні проблема для університетів - вони із держрозрахункових тем отримують гроші, а реально впоратися, або якось демократично використовувати ці гроші, вони не можуть". "Тому що ці гроші приходять і потрапляють в казначейство і далі починаються ті ж процедури, що і з державними грошима - ті ж тендери, 45 днів і так далі. Я вважаю, що ось тут, перш за все, треба зараз швидко університетам розв'язати руки", - зазначив віце-прем'єр.
В той же час, підкреслив він, "все, що стосується держзамовлення, - там, дійсно, процедури мають бути досить жорсткі і за цим треба стежити і це треба контролювати".
Тігіпко також підтримав те, що недавно був скасований наказ міністра освіти і науки України Дмитра Табачника відносно платних послуг у вузах. "Що стосується таких речей (платних послуг у вузах для студентів), вони не дадуть великого ефекту економічного, але печії викличе багато, тому я б точно їх не вводив", - уклав віце-прем'єр-міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас