Азаров серйозно візьметься за дефіцит продовольства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров серйозно візьметься за дефіцит продовольства

Казна та Політика
265
Прем'єр-міністр України Микола Азаров поставив перед урядом завдання за два-три роки вирішити проблему періодично виникнення дефіциту продовольства в Україні. Про це глава уряду повідомив сьогодні, відкриваючи засідання уряду
"Уряд ставить завдання через два-три роки назавжди забути про такі явища як ажіотажний попит, спекулятивне накручування цін, недолік продуктів в резервах і товарних запасах. Ми здатні виростити, зберегти і продати без зайвих посередників абсолютно все, що необхідне щодня до столу наших людей", - переконаний Азаров.
Він підкреслив, що необхідно скласти баланс продовольства у коротко- і довгостроковій перспективі, а також в регіональному розрізі. "Сьогодні необхідно не просто продовжити ярмарки з продажу сільгосппродуктів, але і вивести їх на новий рівень. Вже зараз потрібно створити сучасний логістичний центр під егідою Міністерства аграрної політики, який оперативно збалансує між регіонами товарні і цінові пропозиції, скоординує доставку продукції туди, де в цьому є необхідність", - сказав він.
Прем'єр також зазначив, що з наступного року уряд почне реалізацію масштабної інвестиційної програми створення міжрегіональних інфраструктурних об'єктів сільського господарства, зокрема, будуватимуться овочесховища, оптові продовольчі ринки, елеватори, заготівельні мережі, які будуть зв'язані єдиною логістичною схемою.
Нагадаємо, 26 жовтня Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що до червня 2011 року в Києві і Львові будуть створені два великих оптових продовольчих ринка.
Як стверджують в МінАПК, питання розвитку інфраструктури аграрного ринку поставлене в ряд ключових пріоритетів аграрної політики. Так, за словами заступника міністра МінАПК Євгена Лаврова, відсутність структур оптової торгівлі створює передумови для сильних цінових коливань на ринку с/г продукції, значних її втрат, великих додаткових витрат для виробників, переробників і споживачів.
За Державною цільовою програмою створення оптових ринків с/г продукції, затвердженою постановою уряду N562 від 3 червня 2009 р, за період 2009-2013 років в Україні планується створити 25 оптових ринків с/г продукції, на що передбачається виділити з держбюджету 4 млрд. грн. Нагадаємо також, згідно із постановою N1960-р від 12 жовтня 2010 р., Кабінет Міністрів України виділив із Стабілізаційного фонду державну фінансову підтримку в 2010 році для створення оптових ринків сільськогосподарської продукції у розмірі 50 млн. грн.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас