Волга та Азаров заплутались у судах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Волга та Азаров заплутались у судах

Казна та Політика
591
Вчора глава Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василь Волга заявив, що введення тимчасової адміністрації в кредитний союз "Перше кредитне товариство" (ПКТ) було визнане Одеським апеляційним судом законним. За словами глави наглядової ради союзу Андрія Азарова, засідання суду відбудеться лише 10 листопада і доки жодних рішень суд не виносив.
Як вже писали "ЭИ", претензії до ПКТ були ще в попереднього складу Держфінпослуг, очолюваного Віктором Сусловим. Але тоді справа обмежувалася розпорядженнями і перевірками, а ось коли на посаду заступив Василь Волга, справи погіршились. Кінцевим результатом стало введення в союз тимчасової адміністрації, яке супроводжувалось фізичним в буквальному розумінні слова протистоянням двох сторін - службовців Держфінпослуг і представників союзу.
Не забувають обидві сторони конфлікту активно звинувачувати один одного і в усній формі. Василь Волга - в розкраданні коштів вкладників. Андрій Азаров - в політичних мотивах і намірі скористатися активами одного з найбільших кредитних союзів країни. Захисна тактика Азарова після введення тимчасової адміністрації деякий час обмежувалася інформаційною війною, проте унаслідок її безрезультатності він звернувся до суду, який був виграний, а введення тимчасової адміністрації - визнано незаконним. Правда, Василь Волга одразу висловив сумнів в легітимності вирішення суду і подав апеляцію.
Вчора Волга повідомив, що введення тимчасової адміністрації в ПКТ було визнано законним в суді останньої інстанції. При цьому він додав, що Генпрокуратурою збуджені справи проти посадових осіб ПКТ за фактом розкрадання коштів вкладників союзу.
Однак Андрій Азаров має в своєму розпорядженні іншу інформацію відносно судових рішень. "Вчора не було жодного виграного Держфінпослуг засідання суду. Можливо, Волга переплутав його з попереднім засіданням. Засідання Апеляційного суду призначене на 10 листопада", - заявив він "i". Він підкреслив, що зараз є лише виграна ним справа в Окружному адміністративному суді м. Одеси.
При цьому 10 листопада, за його словами, буде лише перше засідання Апеляційного суду, і навряд чи воно буде останнім. В той же час Азаров вважає свою позицію досить аргументованою з юридичної точки зору, що вельми утруднить ухвалення рішення суду на користь регулятора. "А доки йдуть суди, в кредитному союзі працює тимчасова адміністрація і вкладникам не повертають кошти", - заявив він, додавши, що за фактом даних порушень майнових прав вкладників були відправлені звернення до СБУ і Генпрокуратури.
Правда, скаржиться Азаров, поки правоохоронні органи не дуже активно реагують на них. З'ясувати вчора в самому суді, хто саме - Василь Волга або Андрій Азаров - переплутав дати судових засідань, не удалося. В будь-якому разі розв'язка судової частини тривалого протистояння, в якому ворогують не лише регулятор і підприємець, але і безпосередньо дві особистості і два політики, наближається до завершення.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас