Меркель вважає за необхідне внести поправки до угод ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель вважає за необхідне внести поправки до угод ЄС

Казна та Політика
221
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає за необхідне внесення змін до договорів, що діють, і угод ЄС для того аби мати можливість запобігати в майбутньому фінансовим і економічним кризам. Вона висловила цю вимогу, виступаючи сьогодні в бундестагу з урядовою заявою до майбутнього саміту ЄС 28-29 жовтня в Брюсселі і зустрічі держав "великої двадцятки" 11-12 листопада в Сеулі.
За її словами, "для того, щоб уникнути криз, нам потрібні нові рамкові умови подолання криз".
"Нові рамкові умови подолання криз мають бути незаперечні в правовому відношенні - без всяких "але і "якщо", - вказала Меркель. Добитися цього можна лише за допомогою внесення змін до європейських домовленостей, зазначила федеральний канцлер. "Із цього приводу у мене немає ілюзій: зробити це буде достатньо складно", - додала вона.
Глава німецького уряду констатувала, що "Європа досягла відчутного прогресу" в справі забезпечення контролю над фінансовими ринками і зарплатами топ-менеджерів. Проте, за її уявленням, цього недостатньо, і тепер має бути продовжена робота зі створення "стабільного рамкового механізму". Він повинен почати діяти в правовому відношенні до літа 2013 року, так що часу залишається небагато, застерегла Меркель.
Вона висловила розчарування у зв'язку з тим, що банки 20 провідних промислово розвинених держав не були більшою мірою притягнені до покриття витрат на подолання кризи. Уряд Німеччини "міг би собі уявити, що "двадцятка" прийде тут до єдиного рішення", зазначила федеральний канцлер.
Вона переконана, що проблема захисту клімату "ніскільки не втратила своєї актуальності". Меркель визнала, що від міжнародної кліматичної конференції в мексиканському Канкуні (29 листопада - 10 грудня) не доводиться чекати прориву. В той же час зустріч в Канкуні повинна продемонструвати, що досягнення прогресу можливе, вважає федеральний канцлер.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас