Країни ЄС все рідше відмовляють українцям у візах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС все рідше відмовляють українцям у візах

Казна та Політика
381
Відсоток відмови у видачі віз українцям країнами Євросоюзу наближається до 3%, що дозволяє розраховувати на успішне продовження діалогу про безвізовий режим з ЄС, заявив під час круглого столу заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін.
Клімкін зазначив, що ситуація з видачею віз громадянам України значно покращилась за останні декілька років, зокрема, завдяки укладенню договору про спрощення оформлення віз.
За словами Клімкіна, в 2007 році українці отримали близько 435 тисяч шенгенських віз, в 2009 році такі візи отримали вже 1 мільйон 125 тисяч українців.
"В 2009 році, за різними даними, у нас було видано близько 40% безкоштовних віз. Також виріс відсоток видачі багатократних віз строком від одного року до п'яти років, в 2009 році відсоток таких віз склав 12,6%, в 2007 це було лише декілька відсотків", - зазначив він.
Крім того, особливу увагу Клімкін приділив кількості відмов у видачі віз українцям. "В середньому по ЄС в 2007 рівень відмов був 12%. Зараз він складає 4%, в 2009 році. Але я хочу окремо сказати, що за результатами дев'яти місяців 2010 року він ще скоротився. Тобто, ми маємо реальну цифру відмови в 3%, або навіть менше", - підкреслив він.
Він також наголосив, що кількість відмов у видачі віз є одним з ключових "неписаних" критеріїв при розгляді можливості запровадження безвізового режиму.
"Є критерій в 3%, якщо він менший, то держава розглядається як реальний кандидат в безвізовому діалозі. Я хочу сказати, що ми сьогодні знаходимося на порозі досягнення цього важливого критерію", - заявив заступник голови МЗС України.
Раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що на майбутньому саміті Україна - ЄС, запланованому на 22 листопада, буде прийнятий план дій із введення безвізового режиму між Україною і країнами Європейського союзу.
В свою чергу прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна сподівається підписати угоду про безвізовий режим з Євросоюзом до середини 2012 року
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас