Долар дорожчає в очікуванні нових заходів підтримки з боку ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає в очікуванні нових заходів підтримки з боку ФРС

Валюта
842
Курс долара до євро зростає під час торгів в середу, відновивши максимальний рівень більш ніж за тиждень, оскільки інвестори розраховують, що очікуване збільшення обсягів покупки активів Федеральною резервною системою (ФРС) підтримає економічне зростання в США.
Доларовий індекс ICE підвищується другий день поспіль в очікуванні позитивних даних про замовлення на товари тривалого користування і продажі новобудов в США, повідомляє агентство Bloomberg.
Курс євро до 15:40 в середу склав $1,3800 проти $1,3859 за підсумками сесії 26 жовтня.
В парі з єною єдина валюта подешевшала з 112,86 до 112,68 єни.
Долар коштував до цього часу 81,64 єн у порівнянні з 81,43 на закриття торгів у вівторок.
"Кількісне пом'якшення або вже повністю враховане ринком, або Федеральний резерв розчарує інвесторів. Зберігається значна невизначеність відносно статданих, і на тлі всіх цих причин долар може продовжити зростання до публікації результатів засідання ФРС 2-3 листопада", - вважає керівник європейського підрозділу валютної стратегії Nomura International Plc Джеф Кендрік.
Як прогнозують опитані економісти Bloomberg, замовлення на товари тривалого (не менше трьох років) користування в США зросли на 2% у вересні, що є максимальним підйомом за останні п'ять місяців.
Міністерство торгівлі США опублікує дані про ці замовлення о 16:30 в середу.
Крім того, передбачається, що продажі новобудов в США збільшилися минулого місяця на 4,2% - до 300 тис. будинків в перерахунку на річні темпи.
Дані будуть оприлюднені о 18:00 27 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас