У Росії введено одновідсотковий податок на копіювання медіа-контенту в особистих цілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії введено одновідсотковий податок на копіювання медіа-контенту в особистих цілях

Казна та Політика
2695
Набула чинності постанова Уряду Російської Федерації "Про винагороду за вільне відтворення фонограм і аудіовізуальних творів в особистих цілях". Віднині, при продажі комп'ютерів, будь-яких носіїв інформації, мобільних і стаціонарних телефонів, відеокамер, телевізорів, радіоприймачів, гарнітур для стільникових телефонів, портативних рацій та іншої апаратури вилучатиметься додатковий одновідсотковий податок на користь правовласників.
Цікаво, що платити додаткові відрахування доведеться незалежно від того використовується медіа-контент чи ні, достатній сам факт покупки будьсь носія інформації або засобу для запису і відображення даних. Наприклад, судячи з усього, відеокамери і телевізори потрапили до списку оскільки теоретично можна перезняти фільм з телевізора, але залишається незрозумілим, яким чином можна використовувати стаціонарний аналоговий телефон або гарнітуру для стільникового телефону для копіювання авторських творів ?
При цьому, не дивлячись на вихід постанови, ще не визначений порядок розподілу коштів між правовласниками і не вирішено на яку з організацій буде покладено це завдання. Розрахунок відрахувань певним авторам планується здійснювати на основі статистичних даних, тобто формування рейтингу продажів музики і показів фільмів.
Варто окремо підкреслити, що незаконно поширюваний контент все ще поза законом. Тобто податок платиться як компенсація, а не плата за контент. Іншими словами: ситуація з торрентами (і іншими файлообмінними сервісами) не змінилася, лише додався компенсуючий податок.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас