Експерт: Падіння ставок із депозитів припиниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Падіння ставок із депозитів припиниться

Кредит&Депозит
2098
До кінця поточного року ставки із депозитів припинять знижуватися, настане період певної стабільності. Таку думку висловив голова правління банку Банку Форум Commerzbank Group Ярослав Колесник.
Одна з головних причин, після безперервно зниження з початку поточного року, сьогодні ставки досягли рівня, адекватного поточному стану ринку і це дозволяє відновлювати кредитування. Крім того, фінансовий ринок увійшов у фазу невизначеності і знаходиться в очікуванні змін, як в політичній, так і в економічній сфері. Тут можна відзначити потенційну відміну конституційної реформи, формування держбюджету наступного року та інші чинники. Всі ці події стануть визначальними для розвитку ринку в 2011 році, поки банки розроблятимуть стратегії роботи в нових умовах, - зазначив Колесник
Що стосується нещодавніх тенденцій депозитного ринку, то за минулі місяці ставки продовжували плавно знижуватися, причому по короткострокових депозитах і депозитах у валюті ставки падали швидше. Це пояснюється тим, що в банках більша потреба в довгому гривневому ресурсі. Проте я упевнений, що віднині і як мінімум до кінця року падіння ставок припиниться, - додав банкір.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас