На російських біржах введено спецсистему моніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На російських біржах введено спецсистему моніторингу

Фондовий ринок
311
Федеральна служба із фінансових ринків (ФСФР) ввела на російських торговельних майданчиках спеціальну систему моніторингу для відстеження сумнівних операцій. Про це в інтерв'ю "Росії 24" повідомив глава відомства Володимир Міловидов.
"Технологічно система розділена на декілька блоків. Перший - взаємозв'язок з біржами. У щоденному режимі у ФСФР з бірж - перш за все, РТС і ММВБ - йде потік торговельної інформації. Потоки надходять до системи, система відсортовує ці операції за тими моделями, які вона передбачає, - маніпулювання, інсайд, фіктивні операції, операції без особливого економічного сенсу", - пояснив він, уточнивши, що декілька місяців система функціонувала в тестовому режимі, а зараз перейшла на робочий формат.
У випадку виявлення підстав незаконної операції, співробітник служби ініціює документальну перевірку, після чого приймається рішення про те, чи було порушення законодавства.
"Хотілось би, аби наш ринок розвивався, як цивілізований. Мені здається, що сам факт наявності такого моніторингу в службі є хорошим профілактичним засобом", - зазначив Міловидов.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас