Питання із "секонд-хенду" вилучено із Податкового кодексу і перенесено до Митного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання із "секонд-хенду" вилучено із Податкового кодексу і перенесено до Митного

Казна та Політика
711
Питання "секонд-хендів" сьогодні знято з Податкового кодексу і перенесено для розгляду до Митного кодексу. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко на прес-конференції у Донецьку. Він пояснив, що це питання викликало дуже серйозну соціальну напруженість і більше характерне для розгляду його не в Податковому, а в новому Митному кодексі.
"Секонд- хенд - це важка ситуація. Тому що, з одного боку, є легка промисловість, яка практично знищена. Ситуацію потрібно змінити, але ми прийняли рішення - з огляду на те, що дуже багато людей займаються цим бізнесом (секонд-хендом), багато хто купує ці речі, досить дешеві, ми прийняли рішення - і з Податкового кодексу ця позиція зараз знята", - розповів Твгіпко.
При цьому він додав, що дану проблему "ми розглядатимемо під час Митного кодексу, проводячи консультації з виробниками, з легкою промисловістю із тими людьми, які займаються секонд-хендом".
"Ми відчули таку досить серйозну соціальну напруженість. І у Верховній Раді комісія прийняла таке рішення - питання зняти, вважаючи його не дуже характерним для Податкового кодексу, а Митний кодекс буде це враховувати", - ще раз повторив Тігіпко.
При цьому він висловив сподівання, що вже до кінця поточного року будуть прийняті зміни до митного законодавства.
Нагадаємо, раніше в проекті Податкового кодексу пропонувалося заборонити імпорт "секонд-хенду". Як пізніше повідомив голова профільного Комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник, "врегулювати діяльність продавців та імпортерів секонд-хенду доцільно було б окремим законопроектом відносно єдиного митного тарифу, оскільки це питання Податкового кодексу не торкається".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас