Тимошенко: "Батьківщина" просить надати політичний притулок Данилишину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: "Батьківщина" просить надати політичний притулок Данилишину

Кримінал
335
Всеукраїнське об'єднання "Батькіщина" і її лідер Юлія Тимошенко звернулися до керівництва Чехії з проханням надати політичний притулок екс-міністру економіки Богдану Данилишину.
"Ми звернулися до Чехії і я, як лідер партії, як екс-прем'єр-міністр, ми проситимемо, аби Богдану Данилишину було надано політичний притулок в Чехії", - сказала Тимошенко, повідомляється на її персональному сайті.
Лідер партії "Батьківщина" підкреслила, що Данилишин є професійною і законопокірною людиною. "Це шанована людина, вчений, людина, яка все своє життя працювала в академії наук. Це людина, яка бездоганно знає економіку, нічого протизаконного не зробив, він виконував рішення уряду і більше жодної самодіяльності у нього не було. Це чесна людина, яка жодного разу не порушила закон", - сказала вона.
За словами Тимошенко, переслідування Данилишина, як і інших колишніх чиновників, є свідоцтвом справжнього терору, який чинить влада відносно людей, які працювали з нею в уряді, а також проти членів і активістів партії "Батьківщина".
"Зараз за ґратами знаходяться всі ті люди, все ті чиновники, які оформили 11 мільярдів кубометрів газу як власність України, а не як власність RosUkrEnergo. Сьогодні всі за це сидять. Мафія учить і показує, що якщо починаєш йти проти неї, то рано чи пізно ти будеш у в'язниці. Їм треба показати, що вони абсолютно володіють життям людей, і той, хто будь-коли проти них пішов або йтиме - то буде за ґратами", - пояснила Юлія Тимошенко логіку дій влади.
Як повідомлялося, Данилишина, який знаходився в міжнародному розшуку, затримали на території Чехії 19 жовтня.
Данилишин звинувачується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Очолюючи Міністерство економіки України, він відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, Б.Данилишин допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю здійснювати закупівлі. В результаті його дії ймовірні збитки державі оцінюються на суму 13,9 млн грн.
У серпні 2010 року Данилишина було оголошено у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас