Мінфін США вперше продав облігації із негативною ставкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США вперше продав облігації із негативною ставкою

Казна та Політика
976
Міністерство фінансів США вперше в історії продало казначейські облігації з негативною ставкою, а комерційний банк Goldman Sachs, широко відомий на Уолл-стріт просто як "Фірма", підготував дебютний випуск бондів з терміном обігу 50 років, пише газета The Financial Times.
ці події, що сталися вчора, підкреслюють складність вибору, який зараз стоїть перед інвесторами, підкреслює видання. Сьогодні відсоткові ставки знаходяться на історично низькому рівні, а ФРС готується залити економіку грошима для боротьби із безробіттям і потенційною дефляцією.
Гравці, які повірили в успіх зусиль ФРС, погодилися купити облігації за ставкою -0,55% річних на суму 10 млрд доларів. Вони придбали казначейські захищені від інфляції облігації (TIPS), номінал яких змінюється залежно від коливання індексу споживчих цін.
"Цільовою аудиторією" розміщення облігацій Goldman стали дрібні інвестори, які шукають більш високоприбуткових цінних паперів в нинішніх умовах історично низьких ставок. Банк підготував довгострокові бонди об'ємом 250 млн доларів з прибутковістю до 6,25% річних.
"Ми бачимо як клієнти з довгостроковим мисленням усе більш насторожено ставляться до облігацій, і посилено страхуються від втрат, викликаних інфляцією, - розповідає газеті глава відділу із управління активами JPMorgan Chase Ян Лойс. - Ті, хто прораховує на найближчу перспективу, як і раніше, готові купувати облігації, передбачаю, що їм вистачить спритності продати їх, коли інфляція зросте".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас