російські банкіри вимагають кримінального покарання за використання фальшивих кредиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

російські банкіри вимагають кримінального покарання за використання фальшивих кредиток

Фінтех і Картки
154
Російські банкіри запропонували ввести кримінальну відповідальність для людей, що використовують підроблені кредитні карти. Відповідний законопроект був направлений до Держдуми депутатом російського парламенту і президентом Асоціації регіональних банків Анатолієм Аксаковим, передає РИА Новости.
За словами Аксакова, внести зміни передбачається до статтюі 187 РФ (виготовлення в цілях збуту або збут підроблених кредитних або розрахункових карт). "У нас, на жаль, так кримінальне законодавство побудоване, що притягнути до відповідальності тих, хто використовує ці карти, практично неможливо. <...> Ловлять, як правило, на використанні, а притягнути до відповідальності не можна", - пояснив Аксаков.
Аксаков сподівається, що поправки до законодавства допоможуть боротися з виготовленням і обігом фальшивих кредиток. У березні російські ЗМІ повідомляли, що уряд Росії схвалив поправки до статті 187, що передбачають кримінальну відповідальність за виготовлення і використання підроблених банківських карт.
За даними МВС, за підсумками першої половини 2010 року в Росії було здійснено 1600 злочинів, пов'язаних із виготовленням і збутом підроблених карт. Для порівняння, в січні-червні 2009 року було зафіксовано 3500 таких злочинів.
На початку поточного року загальна кількість банківських карт в Росії перевищила 125 мільйонів штук. Загальний обсяг операцій, проведених з банківськими картами в 2009 році, склав 9,4 трильйона рублів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас