Moody's покращило прогноз рейтингу B2" банка "Південний" до стабільного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's покращило прогноз рейтингу B2" банка "Південний" до стабільного

Казна та Політика
197
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поліпшило прогноз довгострокових рейтингів "B2" банку "Південний" (Одеса) в національній валюті до "стабільного" з "негативного".
Як зазначається у повідомленні агентства у вівторок, таке рішення пов'язане із здатністю банку генерувати достатній обсяг доходів, що дозволяє витримувати проблеми якості активів без значного негативного впливу на капіталізацію.
Як зазначає провідний аналітик агентства з банку Олена Редько, відношення капіталу до активів на кінець першого півріччя 2010 року з міжнародних стандартів звітності перевищувало 12%.
Вона додає, що погіршення якості активів виявилося не настільки серйозним, як передбачало Moody's. Зокрема, кредити із простроченням 90+ днів склали скромні, в порівнянні з іншими українськими банками, 4,5% кредитного портфеля за станом на 30 червня 2010 року.
Агентство також уточнює, що рейтинг фінансової стійкості банку "E+", рейтинг довгострокових зобов'язань в іноземній валюті "B3" і короткострокові рейтинги "Not-Prime" залишилися без змін, оскільки вже мають прогноз "стабільний".
За даними НБУ , банк "Південний" за розміром активів на 1 липня (10,47 млрд грн.) займав 20-е місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас