ПФТС має намір запровадити маркет-мейкерську програму і покращити техзабезпеченість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС має намір запровадити маркет-мейкерську програму і покращити техзабезпеченість

Фондовий ринок
178
Фондова біржа ПФТС в рамках виконання короткострокового плану першочергових дій з розвитку ставить завдання запровадити маркет-мейкерську програму, яка повинна сприяти формуванню первинної ліквідності, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник глави наглядової ради ПФТС Євген Еллінський.
"Ліквідність не з'явиться без цілого комплексу заходів щодо роботи з основними учасниками фондового ринку. Перший етап маркет-мейкерської програми - формування пулу маркет-мейкерів, які підтримують основні папери і формують необхідну глибину ринку, аби він став цікавим для інвесторів. Другий етап - коли перша частина вже реалізована, активна допомога брокерським компаніям, банкам із виведення інвесторів. Це і різні конкурси, і навчальні семінари, та інші заходи, що допомагають учасникам ринку залучати широкі маси інвесторів", - сказав він.
Крім того, за словами Еллінського, ПФТС активно розробляє технологічну базу, удосконалює її технічну складову.
"Два основних напрями, які ми розглядаємо: удосконалення технічної інфраструктури, тому ми плануємо ввести додаткове устаткування і розширити оснащення всієї обчислювальної інфраструктури біржі. Другий напрям - інфраструктурний - включає створення центрального контрагента", - сказав він.
"Формально рішення ще не прийняте, але в планах вже є. Сподіваюся, це питання буде опрацьовано оперативно і в кінці року центральний контрагент вже з'явиться", - додав Еллінський.
Як повідомлялося, на засіданні наглядової ради ПФТС 9 вересня прийнято рішення про створення комітету із стратегії розвитку біржі, розроблено план першочергових дій з розвитку біржі до кінця поточного року.
Фондова біржа ПФТС є найбільшою фондовою біржею в Україні: її частка на біржовому ринку країни у вересні 2010 року склала 62%.
Загальний обсяг торгів у вересні на ПФТС - 9,04 млрд грн.
Загальний обсяг торгів ПФТС в першому півріччі 2010 року досяг 27,3 млрд грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас