Азаров: Докризових піків цін на житло не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Докризових піків цін на житло не буде

Казна та Політика
330
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає за необхідне розробити заходи зі стимулювання населення до купівлі житла. Про це він сказав у Вінниці, виступаючи на нараді з актуальних питань розвитку регіону.
При цьому він висловив упевненість, що з часом попит на житло так чи інакше з'явиться.
"Економіка розвивається, отож, рано чи пізно, попит обов'язково з'явиться", - сказав Азаров.
Але, не дивлячись на це, ціни на житло, на його думку, на докризовий рівень найближчими роками не вийдуть.
"Так, ми не повернемося на ті піки, які спостерігалися в 2006-2007 роках, коли в Києві вартість доходила до 12-15 тисяч доларів за кв. м, і купували нарозхват. Я думаю, що ми в найближчі декілька років до таких цін не повернемося, це однозначно", - підкреслив Азаров.
Від детальніших прогнозів він утримався..
Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку і будівництва прогнозує ухвалення Верховною Радою законопроекту, що передбачає скорочення кількості дозвільних процедур в будівництві, до грудня.
За оцінками міністерства, після ухвалення законопроекту удасться зменшити період до початку будівництва з близько 400 до 60 днів.
Президент Віктор Янукович прогнозує, що до кінця 2010 року кількість дозвільних процедур при веденні бізнес-діяльності зменшиться на 92%.
Експерти прогнозують здешевлення собівартості будівництва житла на 10-30% після скорочення кількості дозвільних процедур у будівництві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас