В Іспанії відчужено рекордну кількість житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії відчужено рекордну кількість житла

627
Експерти чекають подальшого збільшення цього показника, що негативно впливатиме на ринок нерухомості і банківську систему країни.
Збільшення кількості вилучень житлової нерухомості за несплату із іпотечних кредитів стало одним із проявів глобальної кредитної кризи. У 2008 році цей показник виріс в Іспанії на 126%, а в 2009 році - ще на 59%.
В поточному році така тенденція продовжилася. За I квартал було вилучено 27,6 тис. об'єктів іспанського житла, що є абсолютним рекордом. В даний час на балансах місцевих банків знаходиться нерухомість на загальну суму $20,5 млрд, повідомляє Spanish Property Insight із посиланням на дані компанії Moody’s Investor Service.
Іншою стороною проблеми є перевантаженість судів, що розглядають справи із вилучення нерухомості. В результаті процес відчуження затягується, що створює фінансові труднощі для банків і знижує вартість іпотечних цінних паперів.
Зростання кількості іпотечних вилучень може бути свідоцтвом того, що ринок нерухомості ще не досяг дна. З іншого боку, аукціони з продажу відчужених об'єктів оживляють продажі, оскільки такі об'єкти зазвичай виставляються із значними знижками.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас