Клюєв: Україна та Росія найближчим часом підпишуть договір про транзит нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україна та Росія найближчим часом підпишуть договір про транзит нафти

Енергетика
232
Україна і Росія найближчим часом підпишуть договір про транзит нафти. Про це заявив журналістам на брифінгу перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
"Ми близькі до підписання цих питань", - сказав А.Клюєв. При цьому він не уточнив основних положень договору, пославшись на те, що переговори ще продовжуються. "Зараз йде переговорний процес", - зазначив перший віце-прем'єр.
Як повідомлялося, Росія і Україна наприкінці 2009 року досягли домовленості з умов транзиту нафти через українську територію до Європи в 2010 році, згідно з якою ставка транзиту була підвищена на 30% в порівнянні з поточним роком, а обсяг транспортування нафтопроводом "Дружба" було вирішено залишити на рівні 2009 року - 15 млн. тонн.
29 червня ц.р. міністр палива та енергетики України Юрій Бойко після участі в зустрічі прем'єр-міністрів України і РФ Миколи Азарова і Володимир Путіна заявив, що Україна і Росія "близькі до підписання угоди із транзиту нафти, в якому будуть вказані і обсяги, і умови, що повністю відповідають нашим національним інтересам".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас