Goldman Sachs: економіку США врятують 4 трлн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: економіку США врятують 4 трлн дол

Казна та Політика
753
Для пожвавлення американської економіки після глобальної фінансово-економічної кризи Федеральній резервній системі (ФРС) доведеться скупити Казначейські цінні папери на суму $2-$4 трлн, а також прийняти програму додаткових податкових пільг. Такий прогноз дають фахівці банку Goldman Sachs Group Inc.
Саме стільки коштів, на думку аналітиків, необхідно для утримання рівня інфляції і безробіття в рамках закладених в стратегії регулювальника цільових прогнозів. В той же час, в Goldman Sachs сумніваються, що ФРС піде на такі заходи, поки економічна ситуація продовжує залишатися стабільною. Тим часом, не секрет, що залучити такий об'єм ресурсів США зможуть лише за допомогою грошової емісії.
"Головне стратегічне питання полягає не в обсязі перших кроків, які доведеться зробити ФРС. Найголовніше, як далеко керівництво ФРС у результаті вирішить зайти, аби досягти двох основних цілей - низької інфляції і стійкості у сфері зайнятості", - вважають в Goldman Sachs.
За підсумками III кварталу 2010 року зростання ВВП США може скласти 2% в річному вираженні, чекають аналітики. На даний момент без роботи в країні залишається близько 14,2 млн громадян.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас